У відділку поліції на Київщині запрацювала автоматизована система, яка фіксує дії правоохоронців і затриманих

Автор: Галина Ворона
12:29 23.04

Ірпінський відділ поліції став першим на Київщині, де запровадили автоматизовану систему відеофіксації "Custody Records". Вона фіксує усі дії поліцейських та затриманих з моменту їх прибуття у відділ поліції, реєстрації, спілкування, проведення слідчих дій до застосування запобіжного заходу.

Про це повідомляє поліція Київщини.

Як пояснив начальник Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Нацполіції України Руслан Горяченко, саме така система дозволить мінімізувати конфліктні ситуації, забезпечуючи дотримання прав громадян, які знаходяться під контролем поліції, а також убезпечити самих поліцейських від безпідставних звинувачень.

Головними цілями такого проєкту є безпечне перебування затриманих осіб та забезпечення можливості ефективно боротися зі злочинністю, таким чином, не порушуючи права людини”, – зазначив він.

Сам відділ поліції Ірпінськї поліції та ізолятор тимчасового тримання під час повномасштабного вторгнення росіяни практично повністю знищили. За допомогою партнерів підрозділ повністю відновили та обладнали приміщення ізолятора також сучасними системами відеоспостереження та охорони.

Приміщення ізолятора може одночасно розмістити до 20 затриманих. Створені умови утримання враховують усі вимоги Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у місцях несвободи та Комітету проти тортур Ради Європи, запевняють правоохоронці.

Читайте також: Водіям на замітку: на кільці перед мостом у Романівці встановили камери відеофіксації

Нагадаємо, поліцейський влаштував скандал у столичному ресторані Goodwine.

Останні новини