У театрі юного глядача на Липках – новий директор: колектив проти

Автор: Любава Лисичкіна
00:15 31.08.2021

Новим директором "Київського академічного театру юного глядача на Липках" став В’ячеслав Жила. Колектив виступає проти, адже Жила відомий театральними проєктами, де він пропонує актрисам грати на сцені топлес.

Про призначення  повідомили   у департаменті культури Київської міської державної адміністрації.

В той же час відомо, що  колектив театру висловлювався різко проти кандидатури В’ячеслава Жили і запустив флешмоб #HelpТЮГ.

 “Директор-художній керівник театру «Актор» В’ячеслав В’ячеславович Жила відомий своїми секс-скандалами та театральними проєктами, де він пропонує актрисам грати на сцені топлес, імітувати секс та використовувати іграшки для дорослих, в соцмережах факти харасменту з його особистими пропозиціями чи вимогами до претендентів щодо оголення, імітування статевих актів на сцені за гроші, і проходження кастингів на такі ролі. Подібні факти не можуть сприйматися колективом, як нормальна поведінка претендента на керівника театру для молод”, – зазначається в одному із дописів.

Колектив театру виступив на підтримку чинного керівника Віктора Гирича.

У свою чергу, очільниця Департаменту Культури КМДА Яна Барінова повідомила у дописі на фейсбуці, що на неї чинився тиск з вимогою залишити на посаді попереднього керівника театру. Вона також додала, що не впливає на перебіг та результати конкурсів.

До слова, киян запрошують на осінній ярмарок у Пирогово.

Останні новини