У столиці вшанували пам’ять загиблих українських спортсменів і тренерів

17:24 06.04.2023

«Янголи спорту: рік пам'яті»: У столиці вшанували пам’ять загиблих українських спортсменів і тренерів у Міжнародний день спорту на благо розвитку і миру.

Про це повідомляє Київська міська рада.

Як зазначила директорка Департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Юлія Хан, російська військова агресія на території України несе суцільну руйнацію та смерть.

«Проєкт «Янголи спорту» зібрав 200 історій спортсменів і тренерів зі всієї країни. Серед них – чемпіони світу, Європи, багаторазові переможці національних першостей з олімпійських та неолімпійських видів спорту. Тут також є історії ветеранів спорту та тих, хто тільки починали свій спортивний шлях. Неможливо навіть уявити скільки всього вони б ще встигли зробити, якби війна не забрала в них життя», – розповіла Юлія Хан.

Подію «Янголи спорту: рік пам’яті» відвідали олімпійська призерка Ольга Саладуха, тенісист Сергій Стаховський, фристайліст, олімпійський чемпіон Олександр Абраменко, веслувальник-каноїст, дворазовий олімпійський чемпіон Юрій Чебан, футболіст Владислав Ващук та гімнаст, олімпійський чемпіон Олег Верняєв.

Читайте також: Під Бахмутом загинув Герой України Да Вінчі

За словами Олега Верняєва, з моменту повномасштабного вторгнення від рук ворогів загинули понад 250 спортсменів і тренерів.

«Дехто з них за життя свідомо взяв до рук зброю, пішов захищати нашу державу та загинув у бою. До інших російська ракета прилетіла в дім. Проєкт «Янголи спорту» зібрав історії атлетів, які більше ніколи не вийдуть на спортивні арени, не піднімуть синьо-жовтий стяг на п’єдесталах. Їх забрала війна. Кожна історія трагічної смерті українських спортсменів заслуговує на те, щоб її почув увесь світ. Вічна слава та низький уклін нашим Героям», – додав Олег Верняєв.

Нагадаємо, у Бучанському районі поховали 19-річного захисника, який загинув на Херсонщині.

Останні новини