У столиці пройде вечір вільної поезії зі збором коштів для вчителів-захисників

Автор: Любава Лисичкіна
02:39 27.11.2022

1 грудня — річниця Референдуму, на якому український народ обрав незалежність. І волю, ціну якої ми всі відчуваємо зараз. Адже ця війна триває за нашу можливість бути собою, мати свою незалежну освіту та культуру.

Фото: Ілюстративне

Як повідомляється, з цієї нагоди українські письменники читатимуть свої вірші.

Серед поетів, яких можна буде почути:



Павло Коробчук — поет, прозаїк, музикант, журналіст. Автор шести книг поезії, трьох книг прози, лауреат численних літературних премій і слемів. Член PEN Ukraine.



Дмитро Лазуткін — поет, журналіст, телепродюсер. Працював інженером-металургом, тренером з карате, тележурналістом, коментував Олімпійські ігри. Від початку повномасштабного вторгнення працює військовим кореспондентом.



Олена Павлова — художниця, письменниця, журналістка, кураторка культурних проєктів. Авторка комікс-кота Інжира. Очолювала відділ культури журналу «Країна», була шеф-редакторкою Osvitoria.Media.



Марина Пономаренко – сценаристка, поетеса, чиї вірші поширюють у соцмережах сотні людей, один з них — про Марію із Маріуполя — перекладено 10-ма іноземними мовами.



Також під час читань проходитиме благодійний збір для спільноти Учитель йде у ЗСУ. Її мета — допомагати освітянам, що пішли воювати, бути плечем опори для їхніх родин, підтримувати українських вчителів у окупації.

Вечір поезії відбудеться 1 грудня о 18:00 в Освіторія Хаб (вулиця Князів Острозьких 2).

Вхід вільний, всі охочі можуть зробити донат на ЗСУ. Реєстрація за посиланням.

Відомо, Київ допоможе відновлюватись громадам, які врятували столицю, і Херсону.

Останні новини