У столичній системі освіти утворили психолого-консультативну групу з кризового реагування

Автор: Марина Максенко
23:55 12.04

В умовах широкомасштабної війни роль психологічної служби в системі освіти помітно зросла, оскільки психологічної допомоги потребують усе більше дітей та їхніх батьків

Таке рішення прийняли на пленарному засіданні Київської міської ради.

Як зазначив заступник голови КМДА, депутат Київради Валентин Мондриївський, в умовах широкомасштабної війни роль психологічної служби в системі освіти помітно зросла, оскільки психологічної допомоги потребують усе більше дітей та їхніх батьків.

“У столиці суттєво збільшилась потреба у фахівцях, які зможуть надавати кваліфіковану допомогу дітям, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб, яких у місті зареєстровано понад 14 тисяч. Своєчасна робота щодо підвищення стресостійкості серед школярів, а також надання екстреної соціально-психологічної допомоги допомагає запобігти виникненню різноманітних розладів, соціопатії та агресії. В умовах війни робота психологів у закладах освіти стала ще більш затребуваною. Одночасно фахівці навчають вчителів необхідним технікам спілкування з психологічно травмованими дітьми та їхніми батьками. Однак через постійний стрес, що спричиняє війна, у закладах освіти все частіше між учнями трапляються гострі конфліктні ситуації, що потребують втручання та надання консультацій психологами. І сьогодні за ініціативи Київського міського голови Віталія Кличка було прийняте рішення про утворення такої психолого-консультативної групи з кризового реагування в системі освіти Києва”, – наголосив заступник голови КМДА, депутат Київради Валентин Мондриївський.

Він додав, що міська влада дбає про покращення умов для соціального та інтелектуального розвитку здобувачів освіти, охорони психічного здоров’я, надання психологічної соціально-педагогічної підтримки всім учасникам освітнього процесу відповідно до цілей та завдань освітньої системи.

Останні новини