У передмісті селекціонер виростив унікальне дерево, на якому плодоносять 5 різних рослин-родичів

Автор: Любава Лисичкіна
22:21 19.02

Анатолій Патій закінчив машинобудівний технікум та Київський інститут цивільної авіації і деякий час трудився за фахом — інженером. Проте згодом зайнявся екзотичними рослинами. Зараз плекає близько 50 різновидів тропічних культур.

Як ідеться, сам Патій  виростив лимон Київський крупноплідний, фрукти якого можуть заважувати до 1,5 кг.

Щоб отримати згадану новинку, аматор «склеїв» клі­тини лимона турецького та помело (використо­вуючи метод інвітро). Згодом схрестив інжир із шовковицею й одержав морозостійкий сорт.

Унікальне дерево-сад він також виростив самостійно. На ньому прижилися і плодоносять 5 різних рослин-родичів із цитрусових. На одній гілці – лайми, на другій — лимон Київський круп­ноплідний, на третій — мандарини, на четвертій прищеплено апельсин, а на п’ятій — грейпфрут. Загалом, селекціонер стверджує, що на одному дереві можна поєднати до 300 видів цитрусових.

Певний час герой нашої розповіді вирощував і звичайні овочі – огірки, помідори, але досить швидко втратив до них цікавість. А от своїх улю­бленців-екзотів не хотів полишати навіть у війну.

Виїхати довелося, коли росіяни вже почали бомбити території біля їхнього села. Пів року разом із дружиною Тетяною пожили в Німеччині (за садом тоді доглядав племінник). Але довше не витримали і повернулися додому — до своїх рослин, яких плекали десятиліттями.

До слова, “ВК” писав про те, що у Цитрусовій теплиці під Києвом  плодоносять та буяють теплолюбні рослини навіть у період найбільших морозів.

Останні новини