У новий рік зі світлом та теплом: у столичних лікарнях починають капремонти

Автор: Оксана Тупальська
17:34 05.01.2023

У кількох районах Києва коштом бюджету розпочали з нового року ремонтні роботи з утеплення, облаштування сховищ, а в деяких – відновлення пошкоджень, які завдали під час повітряних атак на місто окупанти.

Фото: Відділення після ремонту у 2019 році у Клінічній лікарні №1

Кореспондент «Великого Києва» проаналізував, де пацієнтам лікуватися буде комфортніше, ніж торік.

З пошуку виконавців ремонтних робіт з утеплення фасадів та заміни вікон розпочала рік Київська міська клінічна лікарня №7 на Святошино. Тендерна пропозиція на 38 млн грн опублікована на Prozorro. Ремонт планують розпочати уже в січні-лютому та завершити до кінця року. У цій медустанові перед новим роком уже почали ремонт у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії з заміною частини обладнання та в частині приміщень. 

Капремонт планують і в Клінічній лікарні №1 у Дарницькому районі. На потреби заклали понад 5 млн грн, проте за результатами торгів вдалося домовитися з виконавцем на 4,6 млн грн.

У січні здійснюють ремонт сховища лікувального комплексу КНП «Київська міська наркологічна клінічна лікарня «Соціотерапія» на Петра Запорожця в Дніпровському. На роботи заклали 6 млн грн. Договір на виконання робіт у грудні підписали з ТОВ «Абсолют клімат». 

Також понад 2 млн грн передбачено на капітальний ремонт укриття в підвалі Поліклініки на Рогозівській в Дніпровському районі столиці.

У цьому ж районі для безперебійного забезпечення електроенергією закупили під ялинку генератори на суму 5,6 млн грн.

У перші дні року завершують роботи у Київський міській клінічній лікарні №5 в Святошинському районі. Тут замінюють вікна та ремонтують приміщення, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів. У січні мають провести перевірку якості виконання відновлювальних робіт. 

Нагадаємо, програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки на наступний рік передбачено 792,2 млн грн на реконструкцію та капітальні ремонти закладів охорони здоров’я.

Останні новини