У «найтеплішій школі району» замерзли вікна: у школі неподалік Жулян досі не ввімкнули опалення

Автор: Оксана Тупальська
17:51 21.11.2023

Батьки дітей, які вчаться в школі №279 в Солом’янському районі, вимагають увімкнути опалення класів. Кажуть, коли відправляли малечу до першого класу, навчальний заклад називали найтеплішим у районі. Бо в будівлі гарний ремонт, облаштовані приміщення, а восени та взимку гарний обігрів. Однак вже другий рік поспіль діти зустрічають холоди без теплопостачання.

«В школі індивідуальне опалення. Є котел. Однак кожного року не можуть своєчасно провести тендер на його обслуговування. «Київгаз» не хоче підключати, бо котел має недоліки якісь, а районне управління освіти не може тендер провести», – розповідає мама одного з учнів молодших класів.

Розповідає, що торік котел запустили лише після численних звернень до КМДА, з запізненням. Та додає – коли було опалення, в навчальному закладі було настільки тепло, що діти ходили в одязі з короткими рукавами. 

Цього року на вулиці падає перший сніг, в інших навчальних закладах понад місяць є тепло, проте  в школі №279 холод у класах.

«Моя дитина в третьому класі – до школи не ходить. На минулому тижні вчителька просила, щоб не водили усіх дітей, бо було прохолодно. А на цьому тижні сказали, щоб взагалі нікого не приводили, бо похолодало і парти дуже холодні. Моя донька кілька днів на минулому тижні була, і захворіла, бо холодно дуже було», – каже мама учениці.

Батьки пишуть звернення до міської ради та просять подбати про навчальний заклад:

«Нас кожного дня «кормлять завтраками». Це найбільша школа міста, і вона не працює. На перше звернення написали, що управління освіти зустрічалось з «Київгазом», а той сказав про недоліки. Влітку ніхто не знав, що треба опалення буде включити? Тепер вчителька написала, що хтось з батьків школярів шукає когось, хто погодиться котел обслуговувати. Хіба це завдання батьків? – наш обов’язок, щоб діти ходили до школи».

Кореспондент «Великого Києва» надіслав звернення до КМДА з проханням розповісти, що сталося та чому немає тепла в навчальному закладі, а також коли класи школи №279 ім.П.Григоренка обігріють.

Нагадаємо, в очікуванні сильного снігу 22 листопада, оголошено І рівень небезпеки в столиці,водіїв просять поприбирати з проїжджої частини припарковані автомобілі аби ті не заважали комунальникам. “Київавтодор” вже підготував 533 одиниці спецтехніки, аби та прибирала снігові замети. А патрулі доріг закликали невідкладно перевзути автомобілі на зимові шини, бо позашляховики будуть котитися “як лижники з гірки”.

Останні новини