У Музеї Шевченка стартує фотовиставка, присвячена спортсменам Спеціальної Олімпіади України

Автор: Любава Лисичкіна
23:26 17.07.2023

Мова про фотовиставку "Руйнуючи барʼєри, обʼєднуючи серця”, яка присвячена місяцю підтримки учасників національної збірної СОУ.

Як повідомляють організатори, мета виставки – показати унікальні досягнення українських спортсменів Спеціальної Олімпіади України з відхиленнями у розумовому розвитку, підкреслити значення інклюзивного підходу та розуміння потенціалу кожної особи, незалежно від її інтелектуальних можливостей.
Інклюзивна команда
20 спортсменів з інвалідністю внаслідок порушення розумового розвитку та 4 спортсменок, які були в інклюзивній команді з «Об’єднаного» баскетболу, у складі національної збірної Спеціальної Олімпіади України здобули 21 медаль на Всесвітніх Іграх Спеціальних Олімпіад у Берліні.
Проте люди з такою інвалідністю часто стикаються зі стереотипами й упередженнями. А їхні досягнення і перемоги, які вони отримують, долаючи ці стигми, часто лишаються непоміченими чи неоціненими.
Виставка про силу і людяність
Відвідувачі дізнаються більше про проблеми людей з інвалідністю, виклики, з якими вони стикаються та роль спорту в покращенні фізичного та психологічного добробуту українських спортсменів. А також пересвідчитися, що попри порушення розумового розвитку, можна досягати спортивних висот, рухатись до своїх мрій і стати національною гордістю.
Коли: 20 липня, о 12:00
Де: Національний музей Тараса Шевченка, Київ, бульвар Тараса Шевченка, 12.
Відвідати виставку можна до 30 липня включно.
Відомо, безкоштовні екскурсії історичними вулицями Києва вперше відбудуться у будні.

Останні новини