У Лаврі представлять 50 робіт ранньої Марії Примаченко

03:46 01.07.2023

Унікальна збірка авторських малюнків народної художниці України, Лауреатки Шевченківської премії Марії Примаченко, які були створені під час роботи мисткині в Експериментальних майстернях при Київському музеї українського мистецтва на території Києво-Печерської Лаври, будуть виставлені з 1 липня.

Їх побачити зможуть усі охочі, адже експозиція буде відкрита до 31 серпня, інформує “ВК”.

У Національному музеї українського народно-декоративного мистецтва повідомляють, що виставка презентує близько 50 ранніх творів видатної художниці з музейної колекції, створені протягом 1936-1937 років.

«У майстернях Марія Примаченко працювала впродовж 1935–1938 років. В цей час нікому невідома поліська майстриня розпочала серію малюнків, якими заявила про себе як про художника з особливим світобаченням, аналогів якому немає ані в українському, ані у світовому мистецтві», — розповіли музейники.

У музеї анонсують, що серед виставкових експонатів будуть представлені також справжні раритети творчого доробку народної художниці. Це її керамічні твори, які були цікавим експериментом під час її роботи в майстернях.

Нагадаємо, у Музеї гетьманства відкрилася виставка акварелей Анатолія Марчука.

Останні новини