У Київраді поповнення: нова депутатка прийняла присягу

Автор: Галина Ворона
13:34 31.08.2023

У Київський міській раді нова депутатка Вікторія Пташник. Вікторія Пташник прийняла присягу сьогодні, 31 серпня, на пленарному засіданні II сесії Київської міської ради ІХ скликання.

Про це повідомляється на сайті мерії.

Зазначається, що відповідно до постанови Київської міської виборчої комісії, достроково припинив за власним бажанням свої повноваження депутат Київської міської ради ІХ скликання Віктор Кононенко.

Натомість депутатське посвідчення Київської міської ради отримала Вікторія Пташник. Вона буде працювати на благо киян у команді депутатської фракції “Європейська солідарність”.

Я урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді міста Києва та народові України. Неухильно дотримуватись Конституції України та Законів України. Сприяти втіленню їх у життя, охороняти права, свободи та законні інтереси громадян. Сумлінно виконувати свої посадові обов’язки”, – сказала Вікторія Пташник.

Що відомо про Вікторію Пташник

Вікторія Пташник — українська юристка і політик, народна депутатка 8-го скликання.

  • Народилася 1 січня 1983 року в Києві. Закінчила Київський національний університет ім. Т. Шевченка у 2006 році, Українську школу політичних студій (2013).
  • 2004–2006 — Акціонерний банк “Діамант”(прийшовши на посаду молодшого юрисконсульта, згодом очолила юридичний відділ центрального офісу банку).
  • У 2006 році отримала свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю.
  • 2006–2011 — юридична фірма “Спенсер і Кауфманн”: останні три роки обіймала посаду партнера й очолювала Практику антимонопольного й конкурентного права фірми (свою кар’єру в фірмі починала з посади молодшого юриста).
  • 2011–серпень 2013 — асоційований партнер Юридичної компанії “Правовий Альянс”.
  • З вересня 2013 — засновник і партнер Юридичної фірми “Дроіт”.
  • Член ради комітету з конкуренційного права Асоціації правників України.
  • Член громадської ради при Антимонопольному комітеті України (АНКУ), заступник голови Комітету з недобросовісної конкуренції Громадської ради при АМКУ.
  • Координатор групи “Закон і порядок” громадської платформи “Нова країна”.
  • З 27 листопада 2014 р. народний депутат України. Член Комітету з питань економічної політики, член Конституційної комісії, член Ради з питань судової реформи при президентові України.
  • Виключена з фракції “Об’єднання „Самопоміч“ за підтримку проєкту щодо децентралізації 31 серпня 2015 року2].
  • 9 липня 2016 року вступила та була обрана членом правління політичної партії ДемАльянс. 19 листопада 2016 року переобрана Співголовою партії разом з Василем Гацьком.
  • 7 червня 2017 року оголосила, що йде із ДемАльянсу .
  • У лютому 2019 року стала співініціатором створення громадсько-політичної платформи “Євроатлантичний порядок денний для України”.
  • Кандидат у народні депутати від партії “Голос” на парламентських виборах 2019 року (виборчий округ № 223, місто Київ).

Читайте також: Кошти депутатського фонду працюватимуть на безпеку: у столичному коледжі відремонтували укриття для майбутніх медиків 

Нагадаємо, у столиці днями поховали депутата Київради від “Європейської солідарності” Сергія Ільницького. Він мав звання полковника, був першим заступником командувача Української добровольчої армії Дмитра Яроша та командиром загону «Південь» у складі 28-ої окремої механізованої бригади, мав позивний «Сокіл». До депутатів Київради від “ЄС” він приєднався у квітні цього року, замінивши Ірину Никорак, яку було обрано до Верховної Ради. Тоді військовий приїхав з передової на три дні у відрядження, щоб прийняти присягу. Сергій Ільницький загинув 22 серпня. Церемонію прощання з ним відвідали багато політиків, військових і цивільних, а також Петро і Марина Порошенки.

Останні новини