У Київраді готуються оголосити недовіру усім головам РДА

Автор: Галина Ворона
13:25 07.09.2023

Столичні депутати планують оголосити недовіру головам райдержадміністрацій Києва.

Про це розповів на своїй Facebook-сторінці депутат Київради від “Євросолідарності” Леонід Ємець, який зареєстрував проект рішення Київради про недовіру головам столичних РДА.

Документ, фото якого він додав, містить перелік усіх голів райдержадміністрацій у Києві.

Всі ці барабани, овощерізки, радіоактивні лавки — це лише самі яскраві приклади повально безвідповідального ставлення з ознаками глибокої корупційної складової. Закривати на це очі Київрада не має права. Хоч вони і не в сфері наших повноважень (призначає Президент за поданням Кабміну). Але висловити свою довіру/чи недовіру має кожен депутат. А ви вже з них тоді спитаєте. На виборах, чи раніше”, – пояснив він.

Депутат уточнив, що це ще не рішення комісії, воно буде пізніше і буде не про недовіру а про повноваження РДА.

Конкретні рішення будуть запропоновані. А взагалі мають бути повернуті Райради. І так буде”, – додав Леонід Ємець.

Читайте також: Яскраві випадки абсолютно брєдових закупівель за бюджетні кошти – Ємець про корупцію на обладнанні укриттів

Як відомо, столичні РДА “прославилися” кількома скандалами через закупівлі в укриття. Так, відомо про придбанна лавок по 7 тисяч гривень за штуку, рацій на понад мільйон гривень та очисники повітря по 30 тисяч гривень за штуку. Але особливого розголосу набув скандал з закупівлею 300 барабанів на майже 900 тисяч гривень.

Днями стало відомо про те, що на облаштування укриттів у закладах освіти міська влада спрямує понад 60 млн гривень.

Останні новини