У Києві вже “оцифрували” понад 200 тисяч дерев

Автор: Галина Ворона
16:17 25.01

У Києві триває робота з наповнення онлайн-мапи дерев, що перебувають на балансі міста. Станом на 25 січня у столиці "оцифровано" понад 203 тисячі зелених насаджень. Найпершим завершив "цифровий облік" дерев Деснянський район. Ще кілька районів вийшли на фінішну пряму.

Про це розповів заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

За його словами, цифровізація дозволить провести чітку інвентаризацію дерев на території міста та зрозуміти, в якому стані вони перебувають. 

Директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний уточнив, що наразі оцифровані всі дерева вздовж вулиць десяти районів столиці. У деяких районах робота повністю завершена також і в парках та скверах.

Зараз наші колеги з комунальних підприємств закінчують “оцифровувати” дерева в парках та скверах столиці. Чудові результати маємо в Деснянському районі, де робота з наповнення карти вже повністю завершена. Також гарні результати показують Солом’янський, Святошинський та Дніпровський райони – там наповнення майже завершене”, – сказав Олександр Возний.

Він відзначив, що паралельно з наповненням карти йде робота з відповідними структурними підрозділами КМДА та правоохоронними органами щодо безпечного оприлюднення ресурсу для широкого кола користувачів.

Читайте також: Омела у Києві знищує дерева та робить їх небезпечними для перехожих 

Нагадаємо, онлайн-мапа міститиме фотографію кожного “оцифрованого” дерева, інформацію про його місцезнаходження (із прив’язкою до точних координат), вид, діаметр стовбуру, висоту та стан. Ресурс розробили Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА спільно з КП “ГІОЦ”. Наповнення онлайн-мапи триває, вона буде оприлюднена, як тільки дозволятиме безпекова ситуація.

Останні новини