У Києві відновили роботу 7 комунальних кінотеатрів

Автор: Марина Максенко
19:24 27.06.2022

У столиці відновили повноцінну роботу 7 комунальних кінотеатрів: "Лейпциг", "Флоренція", "Кінотеатр імені Т. Г. Шевченка", дитячі кінотеатри "Старт", "Факел", "Промінь" та кінотеатр українського фільму "Ліра".

Про це повідомила Київська міська державна адміністрація.

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Валентина Мондриївського, з перших днів війни заклади культури призупинили свою діяльність, проте з 21 травня комунальні кінотеатри поступово відновлювали роботу, і вже з 2 червня почали повноцінне функціонування.

За цей час у 7 комунальних закладах вже показали 30 українських та закордонних стрічок, загалом вже відбулось 1 405 сеансів, які відвідали 9,5 тисячі глядачів. Цей показник на 85% менший, ніж за аналогічний період минулого року.

“Крім кінопоказів у час повномасштабної російсько-української війни в кінотеатрі українського фільму “Ліра” було розпочато та проведено низку актуальних заходів, а саме: прем’єрний показ фільму режисера Дмитра Томашпольського та продюсерки Олени Дем’яненко “Простір”, а також спільна українсько-литовська акція пам’яті литовського кінорежисера, документаліста Мантаса Кведаравічюса за участю закордонних, дипломатичних та культурних інституцій.

Крім цього, спільно з Національним Художнім музеєм України було організовано акцію з нагоди Дня Києва – показ документального фільму режисера Андрія Загданського “Національний музей” та дискусію щодо збереження національної спадщини під час війни. Також разом з ГО “Мистецька вежа” та ГО “Я – Маріуполь” реалізовано щотижневий волонтерський проєкт “Кінозатишок” для родин переселенців у Києві. Водночас у приміщенні комунального закладу регулярно проводять зустрічі з українськими кінематографістами та дискусії щодо висвітлення сучасних подій на кіноекрані”, – зазначив Мондриївський.

Він додав, що активна комунікація та реалізація культурних програм відбувається й в інших кінотеатрах комунальної мережі. Міждисциплінарні проєкти для родин щотижнево проходять на базі кінотеатрів “Лейпциг”, “Флоренція”, “Кінотеатр імені Т. Г. Шевченка”, “Факел”, “Старт” і “Промінь”.

На базі київських комунальних кінотеатрів окрім українських стрічок демонструють очікувані світові релізи, зокрема у прокаті вже було представлено “Світ Юрського періоду 3: Домініон”, “Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля”, “Морбіус”, “Топ Ган: Маверік”, мультфільми “Я – панда” і “Поганці”.

Останні новини