У Києві відбувся перший міжнародний Форум оборонних індустрій

Автор: Любава Лисичкіна
12:15 30.09.2023

Участь у заході взяли 252 оборонні компанії із понад 30 країн. До нового оборонного альянсу, який створила Україна, приєдналися вже 38 компаній з 19 країн. Українські компанії підписали 20 документів з іноземними партнерами.

Фото: ОПУ

Як повідомляється, президент України зустрівся з представниками оборонних компаній та асоціацій США, Британії, Німеччини, Франції, Туреччини, Швеції та Чехії.

«Для нас пріоритет – розвиток оборонного виробництва з використанням сучасних технологій, виробництва снарядів, ракет, дронів в Україні у співпраці зі світовими лідерами галузі.Україна готова запропонувати спеціальні умови компаніям, які виявлять готовність спільно з нашою державою розвивати оборонне виробництво», – зазначив  він під час зустрічі з представниками оборонних компаній та асоціацій.

Під час форуму Володимир Зеленський оголосив  про створення Альянсу оборонних індустрій, який «працюватиме для захисту міжнародного права, націй світу від будь–якої агресії».

До нового оборонного альянсу, який створила Україна, приєдналися вже 38 компаній з 19 країн. Українські компанії підписали 20 документів з іноземними партнерами, повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ. Йдеться про угоди та меморандуми про виготовлення дронів, ремонт та виробництво бронетехніки та боєприпасів.

Також серед форматів співпраці – спільне виробництво, обмін технологіями, постачання комплектуючих.

На форумі були присутні виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій з держав-партнерів. Крім того, долучилися українські державні та приватні підприємства оборонно-промислового комплексу.

Відомо,  у столиці відбувся Перший київський форум ветеранів. 

 

Останні новини