У Києві продають модерністський ринок-“шайбу” біля Південного вокзалу

Автор: Галина Ворона
22:34 06.01

Модерністський ринок-"шайбу" у Солом'янському районі, що розташований поблизу Південного вокзалу на вулиці Мокрій, 1 (колишня Кудряшова), виставили на продаж.

Продавець зазначає, що цей комерційний об’єкт розташований у одному з ключових районів Києва та включає в себе просторі офісні, торгові та складські приміщення. Підвал і перші два поверхи забезпечують великі площі для розміщення офісів або торгових точок, у той час як окремий складський простір пропонує можливості для логістики та зберігання товарів.

Цей об’єкт є привабливим вкладенням для тих, хто шукає комерційну нерухомість у стратегічно вигідному місцезнаходженні в Києві з широким спектром можливостей для використання“,  – йдеться в описі.

Також зазначається, що загальна площа двоповерхової будівлі 3807 кв. м, вона має підвал, складське приміщення та земельну ділянку на 0.7257 га, яка знаходиться в оренді.

Зазначимо, експериментальний ринок був зведений у 1973 році за проєктом Алли Аніщенко, однієї з небагатьох архітекторок епохи київського модернізму.

Читайте також: ТРЦ Ocean Plaza внесено до переліку обʼєктів великої приватизації

Нагадаємо, у 2021 році земельна комісія Київради підтримала проєкт рішення, який передаєземельну ділянку під модерністським ринком-“шайбою” на Кудряшова, 1  в оренду на 10 років для “експлуатації та обслуговування критого ринку”. У тексті рішення ідеться про цільове призначення  ділянки  у 0,72 га –  як “будівництво закладів торгівлі”.  

Останні новини