У Києві попрощались із Сергієм Іконніковим, який загинув під час штурму у свій день народження

Автор: Галина Ворона
16:29 19.10.2023

У Києві сьогодні попрощались з Сергієм Іконніковим, який загинув на під час ворожого штурму вугледарському напрямку 13 жовтня, у день свого 25-річчя. У мирному житті він був активістом "Європейської Солідарності", помічником депутата Київради, а на війні - наймолодшим командиром підрозділу 72 ОМБр "Чорні Запорожці".

Сергій завжди був на передовій лінії боротьби і користувався авторитетом у побратимів. Днями командир подав Сергія на присвоєння первинного офіцерського звання – молодший лейтенант.

Сьогодні мама, сестра, бабуся хлопця, а також рідні, колеги, друзі, вчителі, побратими провели Сергія у останню путь. Прийшли й ті, хто не знав його особисто, але вважають його близьким по духу, по життєвій позиції. Тому так багато прийшло людей на прощання. 

Відспівали полеглого захисника у Михайлівському соборі, а потім траурна церемонія перемістилась на Майдан Незалежності, де зазвичай проходять церемонії прощання із нашими воїнами.

Друзі та колеги згадували, що Сергій був розумним, активним і нетерпимим до несправедливості. Він багато сміявся і веселив людей навколо. Люди тягнулися до нього і були впевнені, що на нього чекає гарна політична карʼєра.

Сергій загинув на свій 25-й день народження від вибуху поруч ворожого fpv дрону, начиненого вибухівкою та металевими елементами, коли рухався на свою позицію на передньому краї.  

У той день він встиг написати у фейсбуці, що бої запеклі, а ворог лізе і лізе. Ніколи святкувати… Багато привітань він не встиг прочитати.

За словами лідера “Євросолідарності”, п’ятого президента Петра Порошенка, Сергій завжди був рупором та мотором “молодіжки”, організатором всіх акцій протесту на захист України.

24-го лютого я побачив його о 9 ранку при формуванні 206 батальйону з одним проханням: “Дайте автомат!”. У нього не було жодних сумнівів — він став на захист Києва. Коли Київська область була звільнена, він повернувся до роботи в нашій команді. Але потім сталася ще одна трагедія. Ми втратили Гліба Бабіча. Сергій підійшов до мене і сказав, що саме в цей день він вирішив стати до лав Збройних сил. Для того, щоб помститися за Гліба. І він пішов у легендарну 72-гу бригаду “Чорних Запорожців”, яка звільняла Київщину. І став там одним з найавторитетніших та наймолодшим в бригаді командиром взводу. За кілька днів до загибелі Сергія командир подав його на присвоєння офіцерського звання молодшого лейтенанта“, – розповів Петро Порошенко.

За його словами, Сергій став ще одним з 68 членів команди, які віддали своє життя за перемогу, відновлення та розквіт вільної, європейської України.

Сергій про неї мріяв. Мені не хочеться казати, що Сергій “був”. Командиром, активістом, одним з лідерів “молодіжки”… Сергій Є. І завжди залишиться з нами. Тому що ми будемо не лише пам’ятати, а й робити все можливе для того, щоб наблизити перемогу, про яку Сергій так мріяв”,- додав Петро Порошенко.

Читайте також: У Києві попрощалися із загиблим на фронті політтехнологом Євгеном Шаяном

Нагадаємо, у Михайлівському Золотоверхому попрощались із розвідником Максимом Нікітенком.

Останні новини