У Києві починають будувати парк «Почайна» – як він виглядатиме (ФОТО)

14:39 08.10.2020

У столиці починають будувати парк «Почайна». У проєкті передбачено укріплення берегів зі збереженням природного ландшафту.

Про це повідомила член Національної спілки краєзнавців України, голова ГО «Громадський рух «Почайна» Анабелла Моріна, пише «Вечірній Київ».

Ми врятували Почайну, повернули її на карти в той самий момент, коли останню ділянку річкового русла намагалися загнати під дорогу. Ми домоглися, що Київрада дала статус парку її берегам, а потім роками воювали за кожен клаптик землі, за справжню історію України. Ми розуміли: будівництво парку життєво необхідно для Почайни! Літописну річку можуть врятувати тільки люди, які її не забудуть, бо бачитимуть її перед собою, знатимуть про її велич”, – розповіла Моріна.

За її словами, дуже важливо, щоб люди могли вільно і безпечно гуляти вздовж русла річки: від вулиці Йорданської і проспекту Степана Бандери до сучасного гирла – під Північним мостом, там, де парк Почайна з’єднується з парком Наталка.

У проєкті передбачено укріплення берегів зі збереженням природного ландшафту. Будуть ділянки, які залишать неторканими – для житла птахів. Таким затишним його планують зробити:

 

Як повідомлялося раніше, на Оболоні облаштують парк «Почайна» за проектом-переможцю конкурсу.

Читайте також: Відео дня. Яким буде пішохідний міст на острів Оболонський

Останні новини