У Києві почався фестиваль борщу

Автор: Тетяна Сененко
19:13 05.03.2021

Учасники з 25 регіонів України одночасно готують борщ, а через два тижні подадуть заявку щодо включення борщу в нематеріальну культурну спадщину ЮНЕСКО. Учасники з 25 регіонів країни одночасно готують національну страву.

У Києві почався фестиваль борщу

Міністерство культури та інформаційної політики разом з Громадська організація “Інститут культури України” за шефства Ievgen Klopotenko проводить онлайн-презентацію «Культура приготування українського борщу».

“Під час події ми зафіксуємо встановлення рекорду наймасовішого приготування нашої популярної національної страви. 25 учасників з усіх регіонів України зберуться разом, щоб приготувати борщ за неповторним автентичним рецептом кожного. Процес приготування відбуватиметься одночасно за окремими робочими місцями із дотриманням карантинних норм”,  – йдеться у повідомленні Мінкульту.

За його словами кухаря Євгена Клопотенка, через два тижні буде подано заявку щодо включення борщу в нематеріальну культурну спадщину ЮНЕСКО, а фестиваль є кроком для того, щоб офіційно “освятити дорогу борщу” у світову спільноту.

“Сьогодні ми встановлюємо рекорд України з одночасного приготування борщу. Ми робимо такий рекорд, в якому усі регіони об’єднані в один. Ми показуємо, що борщ – це страва, яка об’єднує Україну. І ми хочемо зробити так, щоб всі люди в Україні не просто почали його їсти, а й розуміти що це сакральна і важлива мета”, – пояснив відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

Одночасне приготування представниками з 25 регіонів України борщу – це безпрецедентна подія в Україні, тому на локації були присутні представники Книги рекордів України.

До слова, охочі мають змогу приготувати борщ вдома за авторськими рецептами, одночасно з усією країною, та долучитися до прямої трансляції: http://uacult.com/stream

До слова, український борщ увійшов до переліку найсмачніших супів світу. Також відомо, що  Міністерство культури збирається включити борщ до культурної спадщини ЮНЕСКО.

Великий Київ у Google News

підписатися