У Києві не прийматимуть від переселенців нові заявки на отримання продуктових наборів

Автор: Галина Ворона
16:17 08.04.2023

Внутрішньо переміщені особи, які після 24 лютого 2022 року зареєструвались у Києві та звернулись до соціальних служб, отримали продуктові набори. Тож місто припиняє прийом нових заявок на видачу продуктових наборів.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, у столиці на сьогодні зареєстровано майже 230 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

У той же час до нас звернулись щодо отримання продуктових наборів трохи більше 100 тисяч ВПО.

У рамках державної програми забезпечення внутрішньо переміщених осіб ми повністю виконали свої зобов’язання як перед державою, так і перед тими, хто зареєструвався та подав заявки. Програма передбачала видачу продуктових наборів, у першу чергу, в тому випадку, коли місто не може забезпечити нормальне функціонування продуктових мереж чи обмежена доставка товарів. Із 10 квітня 2023 року прийом нових заявок на видачу продуктових наборів припиняється“, – пояснив чиновник.

Він зазначив, ця програма підтримки дуже важлива, тому  столична влада готова відновити її в будь-який момент, якщо таке рішення буде прийнято на державному рівні.

Читайте також: Почніть свою справу: у столиці для переселенців відкривають безкоштовні курси з ведення бізнесу

Нагадаємо, столичним переселенцям пропонують безкоштовно здобути професію кухарів, зварників, швачок, електриків. ВПО, що оселились на Київщині, також можуть піти на  безкоштовні курси.

Останні новини