У Києві мінімізують вечірнє освітлення вулиць

Автор: Галина Ворона
15:49 09.05

Масована ракетно-дронова атака ворога на енергетичні об’єкти спричинила дефіцит в енергосистемі країни. Тож столична влада шукає спосіб економії електроенергії без шкоди для життєдіяльності міста.

Про це повідомляє КМВА.

Відтак, вже прийнято рішення мінімізувати вечірнє освітлення вулиць.

Повністю виключати усі столичні ліхтарі не будуть, а лише знизять яскравість освітлювальних приладів. Це можливо зробити завдяки системі керування зовнішнім освітленням

У КМВА підрахували, що такий захід дозволить досягти загальної економії не менше 20%.

У військовій адміністрації кажуть, що пошук інших джерел економії триває, але запевняють, що на звичайних мешканцях – побутових споживачах поки економити не будуть: постачання електроенергії в квартири киян відбуватиметься без обмежень.

Але наполегливо прошу усіх мешканців столиці – економте. Особливо у найважливіші для енергосистеми години навантажень – з 18:00 по 23:00. Не вмикайте всі потужні електроприлади одночасно, перенесіть прання на ніч, вимикайте світло в порожніх приміщеннях. Допомагайте своєю економією балансувати енергосистему! Так ви допоможете “Укренерго” уникнути потенційних крайніх заходів – застосування аварійних відключень для побутових споживачів по всій Україні“, – закликав голова КМВА Сергій Попко.

Читайте також: Киян наполегливо просять економити електроенергію: що можна зробити

Нагадаємо,  у Києві ввечері можливі аварійні відключення світла.

Останні новини