У Дарницькому районі чоловіка покусала кішка, яка виявилась хворою на сказ

Автор: Галина Ворона
14:40 04.10.2023

У Дарницькому районі Києва зафіксовано випадок сказу у кішки. Тварина загинула, але встигла покусати чоловіка, що опікувався нею.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

Як з’ясувалось у ході епідрозслідування, 22 вересня власник взяв тварину у волонтера на перетримку після стерилізації та утримував її у клітці.

24 вересня під час годівлі кішка неспровоковано покусала господаря в області верхньої кінцівки.

Після цього він відмітив зміни у поведінці тварини – відмова від їжі, майже повна відмова від води, тварини лежала на боку та важко дихала.

28 вересня в першій половині дня тварина пала. За результатами досліджень патматеріалу виявлено свічення, характерне для сказу тварин.

Покусаний чоловік почав отримувати антирабічне лікування. Про встановлення захворювання на сказ повідомлено Київську міську державну адміністрацію та вживаються заходи щодо його ліквідації.

Для недопущення сказу тварин, необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку. Вакцина проти сказу є безкоштовною, для здійснення щеплення необхідно лише звернутися до лікарень ветеринарної медицини Держпродспоживслужби вашого регіону”, – наголосили в Держпродспоживслужби.

Читайте також: Де у Києві можна безкоштовно вакцинувати тварин від сказу – адреси

Нагадаємо, нещодавно киянку і її доньку покусав домашній кіт, який виявився хворим на сказ.

Останні новини