У Бородянці запрацював відновлений центр реабілітації, де будуть повертати до мирного життя Захисників і Захисниць

Автор: Галина Ворона
12:53 02.04

У Бородянці відкрили відновлений Центр соціально-психологічної реабілітації. Він був вщент зруйнований внаслідок прямого влучання снаряду російського танка в березні 2022. За період окупації загинуло двоє співробітників центру. Всі послуги для ветеранів, членів їх сімей та родин загиблих Захисників та Захисниць будуть безплатними.

Про це повідомляє Мінветеранів.

Зазначається, що відбудова центру почалася у грудні 2022 року і наприкінці березня 2024 року він був введений в експлуатацію. Вартість проєкту склала понад 300 млн грн бюджетних коштів.

Бородянський центр спеціалізуватиметься на психологічній, соціальній підтримці, фізкультурно-спортивній реабілітації ветеранів і членів їх сімей та родин загиблих Захисників і Захисниць.

Тут повертатимуть ветеранів до активного суспільного життя, сприятимуть відновленню та підтримці психічного й фізичного здоров’я, надаватимуть юридичний супровід та підтримку ветеранського підприємництва.

Плануємо організувати бізнес-тренінги, послуги з кар’єрного консультування, надавати юридичну допомогу”, – наголосив він.

Центр соціально-психологічної реабілітації візьме на озброєння сучасні методи психотерапії та фізкультурно-спортивної реабілітації з високою доказовою базою відповідно до міжнародних протоколів. Тут передбачені послуги індивідуального консультування, групової терапії та групи підтримки”, сімейне консультування. Вже обладнані кімнати ерго-, арт- та кріотерапії, а також віртуальної реальності, що допомагатимуть долати наслідки бойової травми.

Центр обладнано дев’ятьма готельними номерами для амбулаторного перебування. Центр вже відвідали перші ветерани. Курс реабілітації проходять 6 учасників бойових дій, двоє з яких – з сім’ями.

Планується, що за рік центр прийматиме в середньому понад дві тисячі ветеранів.

Читайте також:  До 1,5 млн грн на власну справу: стартував прийом заявок на програму фінансування ветеранського бізнесу

Нагадаємо, у Києві запустили безкоштовне таксі для ветеранів та ветеранок.

Останні новини