Тиждень від дня смерті Королеви Єлизавети ІІ: кияни досі несуть квіти до посольства (ФОТО)

Автор: Марія Супрун
16:56 15.09.2022

Пройшов тиждень від дня смерті Королеви Великобританії Єлизавети ІІ, а кияни продовжують приносити квіти до посольства країни на вулиці Десятинній в Києві.

Про це повідомляє кореспондент “ВК”.

Крім квітів, шанувальники британської королеви лишають також малюнки, записки зі словами вдячності та підтримки. Біля квітів стоїть портрет Єлизавети ІІ з жовто-блакитними хризантемами та соняхами поряд.

Раніше пластуни в Києві вшанували пам’ять Єлизавети ІІ.

Королеву та британських політиків в Україні полюбили за велику підтримку нашого народу в боротьбі з російськими окупантами. Так, під час війни тодішній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон неодноразово відвідував Київ. Він отримав Орден Свободи й іменну табличку на Алеї сміливості.

Нагадаємо, 8 вересня, у віці 96 років померла королева Великобританії Єлизавета ІІ. Цікаві факти про неї читайте за посиланням.

Наразі площу героїв Героїв Великої Вітчизняної війни в Печерському районі столиці та бульвар Дружби народів пропонують перейменувати на честь королеви Великобританії Єлизавети ІІ. А ще в Києві замість пам’ятника Миколі Щорсу пропонують встановити монумент Королеві Великобританії Єлизаветі II.

Останні новини