Туристична страховка: що важливо знати мандрівникові

13:10 19.10.2020

Навіщо потрібен страховий поліс при поїздці на курорт? Які бувають види туристичної страховки? Як оформити страховку і скільки це коштує? На що варто звернути увагу при отриманні страховки? Про все це у матеріалі нижче.

Планувати відпочинок завжди здорово. Процес складається з декількох етапів:

  • визначення країни, курорту і, нарешті, готелю;
  • підбір туристичного агентства;
  • збір речей;
  • шопінг;
  • підготовка документів.

Саме в останній крок входить оформлення страховки. Неважливо, куди ви їдете, в Болгарію, Грецію, Індію або В’єтнам. Поліс стане гарантією того, що якщо з вами щось станеться, вам буде надана своєчасна допомога. Не потрібно бути самовпевненим і економити на таких простих речах. З іншого боку, будьте уважні та читайте договір про страхування від початку до кінця.

Навіщо потрібен страховий поліс при поїздці на курорт?

Всі країни, відвідування яких передбачає оформлення візи, включають страховий поліс в список обов’язкових документів. Ця вимога висувається приймальною стороною і без нього вас просто не пропустять на митниці.
Складніше питання йде з країнами, що знаходяться з Україною в безвізовому режимі. Це Грузія, Туреччина, Німеччина, наприклад. Тут туристи з метою економії часто відмовляються від страхування. Не радимо так чинити. Адже ви летите в абсолютно не знайому країну, де у багатьох немає близьких людей, а звернення в будь-яку службу, бути то швидка або соціальна, вимагає наявність туристичного поліса.

Які бувають види туристичної страховки?

Основних видів туристичної страховки три:

  • від невиїзду, вона в основному стосується проблем або форс-мажорних обставин, за якими людина не зможе поїхати в тур;
  • від втрати багажу – на жаль, наші авіалінії не ідеальні, і такі випадки не рідкість;
  • медична, гарантує вам право отримати необхідне лікування.

Кожен з видів страхування може бути як базовим, так і розширеним. Відрізняються вони не тільки змістом, а й вартістю.

Як оформити страховку і скільки це коштує?

Найчастіше страховий поліс включається в вартість туру. Про це вам із задоволенням розкажуть менеджери компанії. Але бувають випадки, коли клієнт хоче розширити пункти поліса. Це можна зробити двома способами:

  • безпосередньо в турагентстві;
  • самостійно в страховий.

Вартість поліса залежить від того, наскільки часто зустрічають зазначені страхові випадки.

На що варто звернути увагу при отриманні страховки?

Однозначно на все. Підписуючи договір, клієнт повинен розуміти, які з випадків будуть визнані страховими, а які ні. Наведемо кілька прикладів:

  • при наявності шведського столу – допомога при отруєнні;
  • вагітним – при можливих ускладненнях;
  • хворієте хронічними хворобами – страхуйтеся від їх ускладнення;
  • їдете на пляж – від опіків і сонячних ударів, особливо, якщо подорожуєте з дітьми.

Ретельно продумуйте всі можливі випадки.

Як скористатися страховим полісом за кордоном?

На кожному договорі й страховому полісі вказаний телефон служби підтримки. Саме туди та варто зателефонувати. Якщо випадок визнається страховим, то менеджери вам дадуть відповідні рекомендації. Рахунок за лікування може виставлятися одразу компанії або ж оплачується самим туристом. В останньому випадку, кошти повертаються після приїзду.

Страховка від невиїзду

Бувають випадки, при яких заплановану поїздку доводиться відкласти. Це може бути пов’язано зі станом здоров’я або невідкладними справами по роботі. Така ситуація може виникнути та з боку турагентства. Виліт може бути перенесений або скасований через погодні умови, через політичні причини та так далі. Вона покриває витрати, які пов’язані безпосередньо з вартістю подорожі, авіаперельотом, броню готелів і т.д. Другий варіант – переоформлення та пов’язані з ним доплати.

Страховка від втрати багажу

Є два види цієї страховки: повна або часткова. Вона передбачає компенсацію за втрату речей, пошкодження валізи або тривалу затримку при видачі. У різних страхових компаніях умови отримання компенсації можуть відрізнятися. Зверніть на це увагу. Читайте договір і уточнюйте, які саме випадки вважаються страховими.

Медичне страхування

Медичний страховий поліс – це обов’язкова умова більшості країн. Це гарантія того, що при виникненні екстрених ситуацій, пов’язаних зі здоров’ям, вам буде надана допомога. Тут потрібно розглянути різні варіанти та вказати потрібні пункти. В першу чергу це пов’язано з обраним вами типом відпочинку. Катання на лижах передбачає травми, а спекотні країни Сходу – укуси екзотичних комах. Наявність документа буде коштувати туристові дешевше, ніж його відсутність.

При оформленні туру в компанії Фелічіта Тревел Груп наші менеджери готові запропонувати вам вигідний договір страхування на різні життєві ситуації. Всі питання можна уточнити по телефону +38 (068) 227-53-55 або звернувшись в офіс за адресою: Київ, вул. Саксаганського, 20, офіс 5.

Останні новини