Турбота про кожного: скільки гарячих обідів роздали у Києві з початку зими

Автор: Галина Ворона
12:50 12.01

З першим днем зими у Києві розпочав роботу соціальний патруль, який надає допомогу особам без постійного місця проживання. Щодня соціальні працівники виїжджають на міські залізничні вокзали, де роздають 200 порцій гарячих обідів.

Як повідомляє Департамент соціальної політики КМДА, за 42 дні у Києві виявили 316 бездомних осіб, вивезли та роздали 8400 порцій гарячих обідів.

 Для людей, які з різних причин стали бездомними, така підтримка дуже важлива, кажуть у Департаменті, адже саме гаряча і поживна їжа дає можливість зберегти енергію організму в сильні морози.

Як зазначається, окрім соціального патруля активно працюють і соціальні працівники Будинку соціального піклування, які у складі бригад виїжджають на точки харчування.

Вони розповідають бездомним особам про можливість звернутися до нічліжного відділення Будинку, про можливість стати на облік та в подальшому відновити втрачені документи в наших відділеннях виявлення та обліку бездомних осіб.

Також соціальний патруль пропонує бездомним інформаційні матеріали у вигляді візитівок та буклетів, розповідає про умови перебування в Будинку, режим його роботи, адресу та маршрути, якими можна дістатися до нічліжного відділення.

Кількість людей, які щоденно приходять до пунктів харчування, свідчить про важливість і необхідність даного загальноміського заходу, який започаткований у місті Києві ще в 2006 році”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Бути безхатьком в Києві не так вже й погано: блогер провів експеримент на Хрещатику

Нагадаємо, щодня соціальний патруль виїжджає на міські залізничні вокзали: Центральний, Дарницький і станцію Київ-Волинський. Також біля двох вокзалів розгорнули пункти обігріву для безхатьків.

Останні новини