Цифра дня. Скільки втратив Київ через коронавірус

13:54 15.04.2020

Через пандемію коронавірусу столиця втратила вже більше мільярда гривень і не виключено, що втрати можуть бути більшими. Але кошти на розвиток Києва залишили.

Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції. За його словами, ситуація ускладнюється тим, що поки неможливо точно визначити, скільки триватиме карантин.

«Уже сьогодні можна говорити, що столиця втратила понад один мільярд гривень через пандемію коронавірусу. І я не виключаю, що ця цифра може збільшитись. Тому ми вже ухвалили відповідні рішення та скоротили витрати міста на 4,1 мільярда гривень. Це болючі, але необхідні кроки. Ми повинні зробити все, аби місто протрималося і скоріше повернулося до звичного життя», – сказав Кличко.

Також він наголосив, що кошти на розвиток Києва залишили. Будівництво важливих об’єктів інфраструктури не зупинене. Тривають роботи на Подільсько-Воскресенському мостовому переході, Борщагівському шляхопроводі. Триває і будівництво двох нових станцій метро на Виноградар.

Раніше Кличко показав, як готуються до прокладання нового тунелю метро на Виноградар.

Нагадаємо, що на 15 квітня у Києві кількість хворих на COVID-19 склала 612 осіб. За добу, що минула, захворювання на коронавірус підтвердили ще у 61 киянина, з них троє медиків. Один випадок – летальний. Всього за час епідемії в столиці від ускладнень COVID-19 померли 11 хворих.

Наразі, столична влада розробляє програму поступового виходу з режиму суворих обмежень. Але втілення цього плану залежитиме від того, якою буде кількість хворих після Великодня. 

Останні новини