Трансплант-команда «Феофанії» вкотре успішно виконала трансплантацію печінки: операція тривала 10 годин

Автор: Любава Лисичкіна
21:25 23.10.2023

Донорство - це завжди про порятунок життя! Кожна людина може зважитись на цей важливий крок, підписавши прижиттєву згоду на донорство, або обговоривши дане питання з рідними.

Фото: ілюстративне

Як розповіли у медзакладі, реципієнт – чоловік 54 роки, з діагностованим цирозом печінки невстановленої етіології, 7 місяців знаходився у листі очікування на трансплантацію. Пересадка печінки була єдиною змогою врятувати йому життя.

Донором стала жінка 54 років, рідні якої дали згоду на трансплантацію. Висловлюємо шану донору та подяку рідним за важливе рішення, яке дало змогу врятувати життя реципієнта.

Фахівці Центру трансплантації органів та анатомічних тканин успішно провели трансплантацію. Операція тривала 10 годин та пройшла без ускладнень. 

Наразі, пацієнт почувається добре та відновлюється. Подальше лікування пацієнта забезпечує Центр гастроентерології та ендокринології лікарні. Під пильним наглядом Ганни Дорогавцевої, керівника Центру, усі трансплантовані пацієнти отримують необхідну передопераційну підготовку та ефективний посттрансплантаційний супровід.

Лікарі нагадують, що усі трансплантації є безоплатними для пацієнтів, завдяки пілотному проєкту МОЗ України з трансплантації.

До слова, столичні хірурги виконали складну трансплантацію печінки жінці, яка мала цироз органу унаслідок гепатиту C.

Останні новини