Топ-3 новини вікенду: Київщина без світла, кияни підтримують Ізраїль, що страждає від обстрілів, та як укриття для маленьких школярів перетворили на казку Толкіна

Автор: Оксана Тупальська
11:58 09.10.2023

Осінні погодні умови змусили жителів Київського регіону провести вихідні у темряві. Енергетикам довелося відновлювати постачання до десятків тисяч дворів. Про ці та інші ключові новини вихідних у добірці «Великого Києва».

Сильні пориви вітру пошкодили лінії електропередач, зупинили роботу підстанцій та знеструмили домівки у 226 населених пунктах Київщини 7 жовтня. А наступного дня людям було небезпечно виходити з дому – через ризик падіння дерев та дротів.

У Броварському, Обухівському та Бучанському районах постраждали найбільше. Енергетики працювали цілодобово та повідомили про результати ліквідації.

8 жовтня Київ висловив свою підтримку Ізраїлю – на понад 350 цифрових білбордах міста з’явився прапор країни, де в суботу розпочалися активні бойові дії, є численні жертви та поранені серед мирного населення.

«Варварство і жорстокість, неповага до світового порядку і законів має присікатися рішуче. Умиротворення агресорів тільки розпалює їхні хворі апетити і фантазії», – наголосив Кличко.

Укриття у вигляді казкового будиночку Гобітів з відомої книжки видатного англійського письменника, професора Джона Толкіна побудували в одній зі шкіл на Київщині

«Головним завданням для нас, було створити саме казковий будиночок, щоб мінімізувати стрес та асоціації дітлахів з небезпекою. Єдиним нюансом, який не дав нам втілити повністю наш задум, стали норми, по яким заборонені будь-які оздоблення всередині приміщення, будь-то шпаклювання, декоративні конструкції. А ми так хотіли зробити інсталяцію казкового каміна та встановити балки на стелю», – розповіли автори ідеї.

В Gurtum Charity Foundation повідомили, що укриття-будиночок Гобітів в Гостомелі може вмістити щонайменше 55 людей.

Останні новини