Тільки після блокування трибуни ВР “слуги” зголосилися позбавити мандату Медведчука, однак відмовилися забороняти в Україні “московських попів” – Геращенко

Автор: Ольга Даниленко
20:58 13.01.2023

Нардепи від “Слуги народу” зголосилися у першу чергу поставити на голосування у парламенті позбавлення мандатів підозрюваних у держзраді нардепів Медведчука, Деркача, Козака та Кузьміна – тільки після скандалу і блокування трибуни Верховної Ради.

Також, монобільшість не схотіла голосувати за заборону всім представникам вже забороненої проросійської ОПЗЖ займати керівні посади у парламентських комітетах та забороняти в Україні діяльність “московських попів”.

Журналістів досі не пускають на засідання Верховної Ради, прямих трансляцій засідань нема, записи засідань не викладають.

Тому про сьогоднішні події у парламенті розповіла нардеп від ЄС Ірина Геращенко.

“П’ять разів ми ставили вимогу першим пунктом у порядку денному зафіксувати позицію, що зрадники мають сьогодні втратити мандат. І тільки після блокування трибуни, після скандалу – це рішення було прийнято”, – розповіла вона у прямому ефірі ТК “5 канал”.

Нардеп зазначила, що хоча у кума Путіна і держзрадника Віктора Медведчука забрали громадянство і мандат, однак його активи в Україні досі не заарештовані.

“Чому досі в марафоні присутній канал “1+1”, 25% акцій якого належить родині Медведчука”, – зазначила Геращенко.

Також вона розповіла, що слугине схотіли голосувати за законопроєкти:

  • про заборону в Україні діяльність представників церкви московського патріархату та підтримку Православної церкви України;
  • щодо відкликання з керівництва парламентського комітету з питань свободи слова нардепа від забороненої ОПЗЖ Нестора Шуфрича та інших представників забороненої ОПЗЖ з керівних посад в Комітетах Верховної Ради чи з місцевих органів влади.

Геращенко додала, що на голосування не ставляться законопроєкти, які забороняють представникам забороненої ОПЗЖ створювати нові групи, входити до парламентських делегацій.

“І власне чому сьогодні тільки п’ять депутатів втратили мандат, а не всі ті, хто ще вчора їздив у Москву, хто кричав з трибуни Верховної Ради про фашизм в Україні й не вилазили з ток-шоу”, – додала нардеп від “ЄС”.

Нагадаємо, сьогодні відбулося засідання Верховної Ради. Депутати встигли проголосувати тільки одне питання – позбавлення депутатських мандатів нардепів проросійської вже забороненої ОПЗЖ та підозрюваних у держзраді Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна.

Детальніше про “здобутки” Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна – можна прочитати за посиланням.  

 

 

 

 

Останні новини