Територію парку біля Совських ставків планують передати “Київзеленбуду”

Автор: Галина Ворона
16:20 19.04.2023

Схоже, багаторічна боротьба за екопарк "Совські ставки" наближається до щасливого завершення і кияни невдовзі отримають ще одне чудове місце для відпочинку.

Як повідомляє Київрада, територію парку біля Совських ставків планують передати у постійне користування “Київзеленбуду” для збереження, використання та відтворення зелених зон і зелених насаджень.

Ділянка парку площею майже 20 га розташована на проспекті Валерія Лобановського, 113 у Голосіївському районі.

Ці ставки були створені ще Києво-Печерськими монахами тому, що там є річка Совка. Це природний каскад озер, але завдяки безглуздому господарюванню у 70-х роках минулого століття там був рибгосп, а потім – велика повінь. Ніхто за територією не доглядав, і ставки поступово стали замулюватись. Наше місто розростається, але разом із тим ми маємо захищати ту унікальну природу, яка в нас є”, – розповіла Депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник. 

Надалі проєкт рішення про передачу земельної ділянки в постійне користування “Київзеленбуд” буде розглянуто на пленарному засіданні Київради.

Читайте також: “Київзеленбуд” розробить проект землеустрою парку відпочинку біля Совських ставків 

Нагадаємо, Нижній каскад Совських ставків у Києві – це майже 20 гектарів комунальних водойм та зеленої зони на межі Голосіївського та Солом’янського районів. Раніше там планували звести вісім багатоповерхових будинків. У 2019 році Господарський суд столиці розірвав договір оренди із забудовником, який планував звести багатоповерховий комплекс на території Совських ставків. 

Як відомо, Совські ставки доволі довгий час є своєрідним “яблуком розбрату” між забудовником і киянами, які наполягають на збереженні цієї екосистеми. Електронна петиція “Вимагаю термінового вирішення екологічної катастрофи на території нижнього каскаду Совських ставків” набрала необхідну кількість голосів і була прийнята до розгляду Київрадою.

Останні новини