Світлові інсталяції мандрують столицею: у арт-вогнях Михайлівський Золотоверхий та Софійський собор

Автор: Оксана Тупальська
13:40 26.12.2022

Арт-тур від швейцарського художника зі світла Геррі Хофштеттера вразив киян, які напередодні ввечері гуляли біля найбільших святинь столиці.

На Різдво засяяли Андріївська церква, Національний музей історії України, Дзвіниця Михайлівського Золотоверхого монастиря, Дзвіниця Софійського собору, Національний музей історії України у Другій Світовій війні, будівлі Міністерства культури та інформаційної політики України та Міністерства закордонних справ України.

Як відомо, у столиці арт-інсталяції також прикрасили Костел святого Миколая, монумент «Батьківщина-Мати». Також на столичному вокзалі спостерігали справжнє диво.  

Художник зі світла Геррі Хофштеттер приїхав в Україну з командою з чотирьох осіб і власним електрогенератором, щоб здійснити світло-мистецький світловий тур на три різдвяні вечори – 23, 24 і 25 грудня – в Києві та околицях, під час якого підсвічуються різноманітні будівлі та пам’ятники. 24 грудня світловий маршрут скасували через трагедію у Херсоні, де ворожий обстріл призвів до численних жертв.

Останні новини