Світлофори не працюють – за ДТП все одно карають

Автор: Оксана Тупальська
10:41 20.01.2023

У Дарницькому районному суді розглянули справу двох водійок, які не роз'їхалися на дорозі через відсутність роботи світлофорів. Феміда - була суворою до учасниці руху, яка пояснила причину порушення правил незручністю, що виникла через відключення світла.

На столичному Харківському масиві трапилося ДТП за участю автомобілів Volkswagen  та Kia. Як розповідає Судово-юридична газета, водійка за кермом Volkswagen невдало намагалася розвернутися на перехресті та зіткнулася з Kia, який рухався прямо в зустрічному напрямку.

Під час судового засідання водійка Volkswagen погодилася, що поїхала не за правилами, проте зазначала, що у ДТП винен непрацюючий світлофор і необережність іншої учасниці руху – адже, на її думку, водіка Kia мала можливість дати їй завершити маневр та уникнути ДТП.

Одначе, суд дійшов висновку, що у дорожньо-транспортній пригоді повністю винна водійка Volkswagen, яка порушила вимоги п. 16.13 ПДР (проїзд перехресть).

Як уникнути ДТП під час відключення світла:

  • знижувати швидкість перед перехрестям, аби не прогавити пішоходів чи інших учасників руху, для яких теж не працюють світлофори
  • орієнтуватися на регулювальника або дорожні знаки, а коли немає ні одного, ні іншого – перехрестя вважається рівнозначним, а водії керуються правилом «перешкоди праворуч»
  • пропускати інших учасників руху на завантажених автошляхах та бути чемним

Нагадаємо, жителям столиці пояснили, як працюють світлофори під час відключення електроенергії.

Останні новини