Свавілля по-київськи. На Шулявці знищили зелену зону і тротуар заради стоянки

16:21 08.12.2020

Біля Київської школи економіки знищили тротуар і зелену зоною, що знаходяться на балансі столичних комунальників, і почали самовільно облаштовувати стоянку для машин.

Про це розповів у Facebook киянин Павло Постоєнко.

За його словами, перед будівлею № 3 по вул. Шпака був тротуар із гарним покриттям, майже без тріщин, та зеленою зоною, де росли роками невеличкі дерева, які самосадом там оселилися.

Днями на місце прибула бригада з трактором – насипали дві купи піску та щебню, зрізали ковшом асфальт та значний шар грунту.

На прохання надати дозвільні документи (картка порушення благоустрою чи декларація про початок робіт) подзвонили старшому, а потім сказали що їх немає. Коли дізналися, що викликана поліція – роботи оперативно було завершено”, – пише Постоєнко.

Він зазначає, що даний тротуар знаходиться на балансі ШЕУ, а зелена зона між тротуаром і дорогою – на балансі УЗН, вони не входять до приватної сусідньої ділянки (відповідно до Кадастрової карти), також у Містобудівному кадастрі закріплені саме тротуар та зелена зона, а не будь-які інші об’єкти, в т. ч. й парковки.

Після виборів всі як з ланцюга зірвалися”, – додає дописувач.

Нагадаємо, на Солом’янці знищили велодоріжку і тротуар заради з’їзду но новобудови. 

Останні новини