Суд врятував від забудови 19 га землі, якою планували розширити заказник “Чернечий ліс”

Автор: Галина Ворона
05:26 23.12.2022

Господарський суд повернув державі земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею майже 19 га, за рахунок яких планувалося розширити межі заказника "Чернечий ліс".

Як розповіли у столичній прокуратурі, землі на підставі рішення сільської ради, в порушення вимог Земельного кодексу України, вибули з постійного користування Боярської лісодослідної станції, та надалі відведені у користування товариству з обмеженою відповідальністю під будівництво баз відпочинку.

Крім того, у 2021 році прийнято висновки та рекомендації спільного засідання постійних комісій Київської обласної ради та рішення Феодосіївської сільської ради, згідно з якими заплановано розширення меж ландшафтного заказника місцевого значення “Чернечий ліс” за рахунок цих земель.

Проте, ці рішення органів влади оскаржило ТОВ і суди першої та апеляційної інстанції задовольнили його позови.

Враховуючи інтереси держави, Київська обласна прокуратура здійснила вступ у розгляд судової справи та подала касаційну скаргу. Верховний суд задовольнив вимоги прокуратури, скасував попередні рішення судів та повернув справу на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

Читайте також: Незаконно розпаювали 209 га землі та вивели в тінь мільярди: на Київщині викрили посадовців-махінаторів  

Нагадаємо, нещодавно суд відібрав у ділків ділянку заповідного Чернечого лісу вартістю 440 млн грн.

Останні новини