Суд відмовив захисту Януковича в закритті справи “Межигір’я”

Автор: Марія Супрун
13:52 04.10.2021

Вищий антикорупційний суд оголосив перерву до 7 жовтня в засіданні щодо розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу експрезиденту України Віктору Януковичу у справі про привласнення Межигір'я

Про це повідомляє УНН.

“Оголошується перерва у зв’язку із зайнятістю сьогодні адвокатів в інших процесах – до 7 жовтня до 9:00”, — сказала суддя.

Зазначається, що ВАКС відмовив захисту експрезидента України Віктора Януковича в поверненні детективу НАБУ клопотання щодо обрання йому запобіжного заходу та закриття провадження у справі про привласнення Межигір’я.

Нагадаємо, Апеляційна палата ВАКС відмовила в заочному арешті колишнього президента України Віктора Януковича та його сина Олександра, оскільки слідство у справі щодо привласнення Межигір’я було зупинене. А в 2021 році суд дозволив заочне розслідування щодо Януковича і його сина у справі Межигір’я. Зазначимо, ще ГПУ розслідувала справу щодо заволодіння комплексом будівель резиденції Межигір’я. У межах цієї справи було заочно повідомлено про підозру Януковичу. Пізніше справу передали до НАБУ та САП.

Довідка. «Межигір’я» — колишня приватна резиденція Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, яку він займав з 2002 по 2014 роки.

З 1935 до 2007 року Межигір’я було державною урядовою резиденцією, поки не було виведено в приватну власність. Янукович проживав на цій території ще в часи головування Донецькою ОДА, коли приїжджав до Києва. Коли він став прем’єром, переїхав в будинок №1 в Межигір’ї на постійній основі.

Офіційно усе майно «Межигір’я» заарештували після втечі Януковича влітку 2015 року. Його площа перевищує 140 гектарів. Тут є величезне поле для гольфу, зоопарк, теплиці та навіть сучасна лабораторія.

Сьогодні в «Межигір’ї» проводяться екскурсії, але багатьох речей, що належать Януковичу, туристи не побачать. Серед них – понад півсотні картин (їх віддали до музею) і елітний алкоголь – на нього нещодавно наклали арешт і сховали подалі від цікавих очей. Ще в перші дні після втечі екс-президента зникли одяг і невеликі предмети інтер’єру, в тому числі знаменитий «золотий батон». 

Нагадаємо, пістолет Януковича, понад тисячу боєприпасів і наркотики вилучили у столичного поліцейського.

Останні новини