Столичні топ-міграційники «кришували» борделі та займалися розвитком елітних ескорт-послуг

Автор: Любава Лисичкіна
21:43 01.02.2023

Згідно з матеріалами досудового розслідування, діяльність злочинної організації очолював заступник керівника Департаменту міграційної поліції Нацполіції України.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.
Виявилося, що посадовець залучив до своєї злочинної організації двох українців, які створили розгалужену мережу салонів надання інтимних послуг у Києва. Ділки винаймали квартири в центральних районах столиці, які облаштовували дляборделів. На «роботу» запрошували молодих дівчат віком від 18 до 30 років.
Перевезенням дівчат до клієнтів в період дії комендантської години займалися інші члени злочинного угрупування – водії, які були працівниками поліції, органів державної влади та держаних підприємств та мали спеціальні дозволи на переміщення містом у нічний час.
До діяльності злочинної організації був залучений керівник одного із структурних підрозділів ГУ НП у м. Києві. Він забезпечував усунення конкуруючих «салонів», вербування дівчат, які працювали у салонах конкурентів, а згодом, з дозволу керівника злочинної організації, почала створювати власну мережу борделів.
Підприємці  активно розвивали напрямок надання елітних ескорт-послуг, у тому числі, для клієнтів за кордоном. З цією метою, заступник керівника Департаменту, імітуючи виконання покладених на його підрозділ завдань, ініціював проведення обшуків у осіб, які могли бути причетні до сутенерства та в ході проведення слідчих дій «вербував» їх.
Наразі правоохоронцями проведено понад 30 обшуків за адресами розташування борделів та за місцями проживання, роботи учасників злочинної групи, а також в адміністративних будівлях Національної поліції України, затримано 15 осіб.
Триває процес встановлення місцезнаходження та затримання інших осіб, причетних до діяльності злочинної організації.

Останні новини