Столичні рятувальники отримали 12 одиниць нової спецтехніки

Автор: Володимир Хлєбников
07:30 18.05.2022

Київ продовжує забезпечувати столичних рятувальників сучасним спорядженням та технікою. Напередодні, 17 травня, місто передало рятувальникам ще 12 одиниць спецавто.

Про це повідомив столичний міський голова Віталій Кличко.

Зокрема, у розпорядження рятувальників надійшли пожежно-рятувальна техніка та авто швидкої допомоги. Десять одиниць техніки місто отримало як допомогу, дві – закупило.

Дев’ять спецавто і рятувально-аварійне обладнання нам безплатно передали громади кількох міст Німеччини. А Mototruck – автомобіль повітряно-пінного гасіння – подарував меценат з Польщі, який є власником компанії, що виготовляє ці авто. Таких машин в Україні не було. Авто доставляє великий запас піноутворювача на гасіння пожеж на нафтохімічних та нафтопереробних підприємствах“, – прокоментував Кличко.

Також серед отриманих авто: автодрабина, що працює до 10 поверху включно, насосні автомобілі, 4 автоцистерни різної місткості, штабний автобус, оперативно-рятувальний автомобіль.

Як повідомлялося, у Києві протягом 17 і 18 травня утримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки. У місті суворо заборонено відвідувати ліси та лісопаркові зони, а також заїжджати туди на будь-якому транспорті.

Останні новини