Столична влада виплатить матеріальну допомогу дітям, які постраждали під час пожежі у таборі на Івано-Франківщині

Автор: Галина Ворона
03:24 26.10.2023

Міська влада виплатить компенсації родинам киян, діти яких постраждали під час пожежі у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Сонячні Карпати" в вано-Франківській області.

Про це розповіла депутатка Київради від “Європейської солідарності” та голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я, сім’ї та соціальної політики.

За її словами, це питання розглянули сьогодні на засіданні комісії.

Родинам, діти яких постраждали під час пожежі у дитячому закладі пропонують виплатити одноразову матеріальну допомоги у розмірі 10 тисяч гривень.

Надзвичайна подія сталася наприкінці вересня цього року. На момент пожежі, у закладі перебували 148 дітей-киян пільгових категорій – це діти сироти, діти учасників АТО та діти внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в столиці. Дякувати Богові, ніхто з дітей не постраждав, але вогнем були знищені всі їхні особисті речі. Саме на їх відновлення і передбачена дана фінансова допомога”, – зазначила Марина Порошенко.

Вона також розповіла, що на комісії також підтримали звернення до Кабінету міністрів України щодо забезпечення дітей та дорослих з інвалідністю медичними виробами, зокрема тонометрами та глюкометрами, з мовним виводом, які за законодавством не можуть бути профінансовані на місцевому рівні.

Депутатка висловила сподівання, що профільні міністерства відреагують на пропозиції Києва та доповнять перелік засобів, які підпадають під грошову компенсацію. Таким чином люди з інвалідністю зможуть самостійно купувати медичні вироби з мовним виводом, а місто зможе компенсувати їм ці витрати.

Ще одне питання, яке розглядалось на засіданні комісії Київради з питань охорони здоров’я, сім’ї та соціальної політики – створення Центру по роботі з дітьми та молоддю в Оболонському районі столиці. Відтепер всі 16 дитячих клубів, які діють в Оболонському районі будуть функціонувати як єдина комунальна бюджетна установа Позашкільний навчальний заклад “Центр по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання Оболонського району”.

Крім того, обговорили з керівником Департаменту соціальної політики створення служби по безоплатному перевезенню паліативних хворих, яка має запрацювати в столиці з початку 2024 року та направили звернення до Департаменту фінансів з проханням виділити додаткових 573 тисячі гривень для погашення заборгованості громадським організаціям в рамках виконання міської цільової програми “Соціальне партнерство” на 2023 рік”, – додала Марина Порошенко.

Читайте також: Пожежа в таборі, де мали відпочивати школярі з Києва: діти до ночі стояли голими, босими та без ковтка води

Нагадаємо, вночі 25 вересня сталася пожежа у відпочинковому комплексі на Івано-Франківщині, де відпочивали 148 дітей із Києва. Дітей і персонал евакуювали, пожежу ліквідували.

Останні новини