Стартував сезон роботи київських фонтанів (ГРАФІК)

Автор: Марія Супрун
17:42 15.05.2021

Сьогодні, 15 травня о 12:00 усі столичні водограї розпочали роботу. Зазвичай сезон роботи фонтанів розпочинається 1 травня, але цього року відновлення роботи фонтанів після зими перенесли у зв’язку з карантинними обмеженнями.

Про це повідомила директорка спеціалізованого комунального водогосподарського підприємства «Київводфонд» Світлана Козловська. 

Так, сьогодні розпочали свою роботу київські фонтани на Майдані Незалежності, на вулиці Хрещатик, 25, вул. Великій Васильківській, 119-121, а також унікальний комплекс із дванадцяти гейзерних фонтанів понтонного типу (плавучі фонтани) в акваторії Русанівського каналу.

Традиційно і цього сезону фонтани «Великий» та «Малі» на Майдані Незалежності, а також унікальний комплекс фонтанів в акваторії Русанівського каналу працюватимуть у режимі світло-музичного шоу.

Столичні фонтани працюватимуть до 30 вересня, щопонеділка у роботі фонтанів робитимуть перерву для проведення необхідних технічних робіт.

Графік роботи фонтанів на Майдані Незалежності

Графік роботи фонтанів, розташованих в акваторії Русанівського каналу

Як повідомлялося раніше, світло-музичний фонтан у Сирецькому парку також прокидається після зими – графік

Крім того, вчора після ремонту у столиці відкрили «Наводницький» парк – біля пам’ятника засновникам Києва запрацював світловий фонтан.

Додамо, що один з фонтанів вже довелося відключити. У водограй на Контрактовій площі невідомі налили миючий засіб – утворилася піна.

Нагадаємо, минулого року був проведений капітальний ремонт водограю «Засновники Києва» на Майдані Незалежності. Чашу фонтану було частково пошкоджено під час подій Революції Гідності. Тоді було надщерблено плити. Чашу оздобили українським гранітом із Танського родовища.

Останні новини