Старовинний український рецепт. Як приготувати “Чорний борщ”

20:00 27.01.2022

Найпопулярніша українська страва набула червоного кольору лише на початку 19 століття, оскільки до цього часу томати вирощували як декоративну рослину.

Перші страви України дуже різноманітні, а варіантів борщу налічується близько 50 видів, Великий Київ розповість рецепт старовинного українського “чорного борщу”.

Продукти:

  • М’ясо птиці – 300 г;
  • цибулина – 1 штука;
  • 200 г червоного буряка;
  • 200 г копчених слив без кісточки;
  • Три середні картоплини;
  • Одна морквина;
  • Один болгарський перець;
  • 200 г капусти;
  • сметана за смаком;
  • спецій: лавровий лист, чорний перець, сіль.

Як готувати:
Підсмажуємо шматки м’яса птиці, складаємо в каструлю, заливаємо окропом. Додаємо лавровий листок, кілька горошин чорного перцю, половину цілої цибулини і трохи присолюємо. Варити на повільному вогні.

Буряк тремо на дрібній терці і підсмажуємо на жирі. Додаємо його до отриманого бульйону, туди ж відправляємо сливи, також обсмажені з буряком. У бульйон кидаємо цілу обчищену картоплинку. Томити на повільному вогні приблизно 20 хв.

Картоплю, що залишилася, дрібно ріжемо, кидаємо до борщу. За нею піде й засмажка з цибулі, моркви та болгарського перцю, а також дрібно посічена капуста.

Дістаємо з борщу цілу картоплину, товчемо її на пюре та відправляємо назад до борщу.

Солимо, перчимо.

Подавати зі сметаною та кропом. Смачного вам борщу!

Останні новини