Станцію метро і площу в центрі Києва пропонують назвати на честь Героїв України

Автор: Галина Ворона
17:21 18.04.2022

Депутатка Київради Олеся Пинзеник підтримала ініціативу киян і направила Київському міському голові Віталію Кличку офіційне звернення з пропозицією перейменувати станцію київського метрополітену "Площа Льва Толстого" на "Площу Героїв України", а також однойменну площу над станцією з метою увічнення пам’яті нових українських героїв, які жертвують своїм життям задля визволення нашої держави.

Про це повідомляє пресслужба Київради.

Протягом століть багато поколінь українців поклали своє життя на вівтар української державності. І наразі в час чергового українського відродження, коли Україна протистоїть військовій агресії росії, щодня ми бачимо нових і нових українських героїв, які жертвують своїм життям задля визволення України від військового вторгнення російської федерації та становлення її як сучасної європейської держави. Тому увічнення пам’яті патріотів, Героїв України є визначальним для сучасної української історії“, – каже депутатка.

На її думку, перейменування міських об’єктів сприятиме зменшенню інформаційного та культурологічного впливу московського наративу на світогляд киян, створенню передумов для унеможливлення агітаційно-пропагандистської діяльності та деколонізації топоніміки в місті Києві.

Нагадаємо, минулого тижня  у столиці перейменували три залізничні станції та бібліотеку, які носили назви, пов’язані з країною-агресором. Крім цього, нову назву отримав  сквер на честь “дружби” з Москвою.

Як писав “ВК“, раніше Віктор Брагінський закликав перейменувати п’ять станцій столичного метрополітену: “Дружби народів”, “Площа Льва Толстого”, “Берестейська”, “Мінська”, “Героїв Дніпра”. Мета – прибрати асоціації з Росією, Білоруссю та Радянським союзом. А Київський метрополітен з 15 квітня розпочав онлайн-опитування щодо змін назв п’яти станцій столичної підземки.

Останні новини