Стало відомо, як працюватимуть столичні ТЕЦ у разі нападу Росії

Автор: Тетяна Сененко
17:25 05.02.2022

У Києві забезпечили можливість додаткового виробництва електроенергії на київських ТЕЦ. Підприємства забезпечуються гарантованим безперебійним зв’язком у випадку відсутності стільникового зв’язку та інтернету

Про це під час доповіді на засіданні Київської міської ради повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, це дозволить забезпечити безперебійне енергопостачання Києва в умовах надзвичайної ситуації насамперед закладів соціальної сфери, зокрема лікарень. Протягом грудня та січня у постійній роботі перебувають 3-4 блоки, що дало можливість виробити близько 700 млн кВт·год електроенергії.

Пантелеєв зазначив, що місто діє за чітким та послідовним планом.

“У координації з НЕК “Укренерго”, КП “Київтеплоенерго” ми знайшли можливості і забезпечили додаткове виробництво електричної енергії на наших ТЕЦ. Адже міські служби, фактично, працюють в умовах запобігання надзвичайної ситуації військового характеру. Об’єкти критичної інфраструктури, як і весь Київ, перейшли в режим підготовки до роботи в умовах надзвичайної ситуації”, – сказав він.

Нагадаємо, у разі надзвичайної ситуації, викликаної агресією Росії, задачею метро Києва буде переміщення мешканців столиці з потенційно небезпечного місця до потенційно безпечного, а не тримання людей на станціях.

До слова, столична влада має “чіткий план” на випадок російського вторгнення. Згідно з цим планом, основним бомбосховищем у столиці визначено Київський метрополітен.

Останні новини