Стало відомо, чи братиме участь Україна у Євробаченні-2024

Автор: Анна Ткаченко
16:30 28.08.2023

В Україні підтвердили плани брати участь у міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2024», який відбудеться у Мальме (Швеція).

Про це повідомило Суспільне.

«Суспільне Мовлення підтвердило участь України в Пісенному конкурсі Євробачення-2024. Конкурс пройде у Швеції після перемоги Loreen з піснею «Tattoo» на Євробаченні-2023, яке у травні цього року приймав британський Ліверпуль від імені України», – йдеться у повідомленні.

Представника від України вкотре оберуть шляхом відкритого національного відбору. Прийом заявок на участь розпочнеться незабаром.

Музичним продюсером нацвідбору на Євробачення-2024, як і минулого року, стане музикант та композитор Дмитро Шуров (Pianoбой).

Голова делегації України на Євробаченні Оксана Скибінська теж наголосила, що у цьогорічному Нацвідборі будуть нововведення, які дозволять українцям “ще більше долучитися до ухвалення ключових рішень відбору”.

Більше інформації про умови та новинки нацвідбору з’явиться вже цього тижня, коли стартує приймання заявок“, — зазначила Скибінська.

Довідка:

68-й пісенний конкурс “Євробачення” відбудеться у травні 2024 року в Мальме. Півфінали, в одному з яких візьме участь Україна, відбудуться 7 та 9 травня. А гранд-фінал — у суботу, 11 травня, на стадіоні Malmö Arena.

Мальме прийматиме “Євробачення” вже втретє. До цього конкурс проводили в місті у 1992 та 2013 роках, останнього року Україну представила Злата Огнєвіч з піснею Gravity. Тоді виконавиця посіла третю сходинку.

67-ме “Євробачення” відбулося в британському Ліверпулі від імені України та за участі Суспільного Мовлення. Гурт TVORCHI представив Україну з піснею Heart of Steel та посів шосте місце у фіналі конкурсу.

Останні новини