Справу можуть закрити: Корнієнко відправив закордон депутатку, на яку чекали в суді

Автор: Оксана Тупальська
16:12 03.03.2023

Депутатка від «Слуг народу» Анна Колісник не з’явилася на засідання Вищого антикорупційного суду у справі щодо недекларування двох квартир. Причина - відрядження, яке підписав перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко. Так як обраниця вже кілька разів не приходила до суду, справу можуть закрити.

Колісник надіслала до суду клопотання, де повідомила, що вкотре не прийде на засідання, бо поїхала у відрядження до Словаччини, а на зв’язок вийти не може, хоч брати участь у засіданні онлайн дозволяє законодавство. 

На цьому тижні за подібною схемою вихав закордон депутат Сергій Шахов, який не вказав у декларації частину майна на 88 млн грн. Йому дав відпустку голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. В день засідання адвокат Шахова повідомив, що той лікується в Киргизстані та настільки хворий, що не може включитися онлайн. 

Під час засідання, де мали розглянути справу Анни Колісник прокурор повідомив, що 17 березня спливає строк притягнення депутатки до кримінальної відповідальності і тому закликала суд безперервно розглядати справу. Однак суддя Ольга Саландяк зауважила, що у колегії суддів близько 7 справ аналогічної категорії і суд не бачить підстав для виокремлення справи. Засідання відклали до 16 березня.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили народній депутатці Колісник про підозру у недостовірному декларуванні 14 жовтня 2022 року. За версією слідства, вона у декларації за 2020 рік не вказала відомості про оренду (володіння) двох квартир у Києві, частки у нежитловому приміщенні у Харкові та автівки. Сукупна вартість цього майна, яке мала, але не відобразила в декларації нардепка, перевищує 4,4 млн грн.

Останні новини