Солом’янській громаді повернули приміщення вартістю 11 млн грн

18:31 11.11.2020

Київська місцева прокуратура № 9 домоглася повернення територіальній громаді нежитлових приміщень загальною площею понад 300 кв.м та вартістю майже 11 млн грн. До цього територіальний комплекс знаходився у незаконному володінні іншої фізичної особи.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Правоохоронцям вдалось встановити, що що право власності на групу комунальних приміщень по вул. Андрія Головка у Солом’янському районі м. Києва незаконно перейшло до приватної особи. Зловмиснику вдалось зробити це на підставі неіснуючого рішення Ворошиловського районного суду м. Донецька.

Зважаючи на те, що відчуження комунального майна відбулося з грубим порушенням законодавства та всупереч інтересам столичної громади, місцева прокуратура заявила позов до суду про витребування об’єкту нерухомості з незаконного володіння. Суд задовольнив прохання в повному обсязі”, – йдеться у повідомленні. 

Окрім того, в прокуратурі вже відкрили кримінальне провадження за ст. 190 КК України (шахрайство). Якщо вина зловмисника буде доведена, йому загрожуватиме від 5 до 12 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що шахраї не втомлюються видумувати нові способи видурювання грошей у людей. Так, користуючись довірою киян, зловмисники телефонують їм від імені працівників Департаменту соціальної політики та виманюють гроші.

Читайте також: 570 тис доларів шахраям за топ-посаду. Прокуратура викрилиа схему

Останні новини