Сміттєві баки проти вандалів: у столиці контейнери-«дзвіночки» постійно псують

Автор: Любава Лисичкіна
10:41 28.09.2022

Протягом 2020-2022 року в столиці встановлено 945 контейнерів типу «Дзвіночок» для роздільного збору окремих компонентів відходів, скла та полімерів.

Про це повідомили у КП “Київкомунсервіс”.
Завдяки встановленим контейнерам в 2021 році було зібрано – пластику 21 857,50 м. куб. , скла 4 622,50 м. куб. З початку січня по серпень 2022 було зібрано – пластику 8 967,5 м. куб., скла 2 517,5 м. куб.
В цей же час постійно фіксуються факти масового вандалізму по відношенню до встановлених «Дзвіночків». Як говорять комунальники, вже буденною є картина перевернутих контейнерів із пошкодженими елементами контейнеру та розсипаного сміття. Безлад на контейнерних майданчиках обурює мешканців, додає роботи двірниками і підприємству.
“Втручання невідомих осіб в контейнер з метою «наживи» приводить до збитковості такої діяльності, нівелює роботу підприємства та намагання свідомих мешканців щодо забезпечення екологічного простору та зменшення впливу відходів на навколишнє середовище”, – говорять у КП.
І додають, що для ліквідації наслідків  дій вандалів в терміновому порядку відправляється спецтранспорт для заміни або проведення ремонту, якій в цей час мав би обслуговувати інші локації наповнених контейнерів.
Ознайомитись з адресним переліком можна на мапі контейнерних майданчиків за посиланням: http://vgv.kks.kiev.ua/TrackBin/MapTrackBin/Index.
До слова, киян просять повідомляти про купи великогабаритного сміття біля будинків.

Останні новини