Смертельна ДТП на блокпосту – суд відхилив апеляцію судді Тандира на запобіжний захід

Автор: Галина Ворона
15:34 09.08.2023

Київський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги на запобіжний захід судді Олексію Тандиру, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Внаслідок ДТП загинув 23-річний військовослужбовець Національної гвардії України.

Про це повідомляє столична прокуратура. 

Як зазначається, ухвалою суду підозрюваного залишено під вартою до 26 серпня 2023 року без права внесення застави.

Читайте також: Летів п’яний, ігноруючи ПДР: завершено розслідування щодо судді Тандира, який насмерть збив військового на блокпосту

Як повідомляв “ВК”, трагічна ДТП сталася у ночі проти 26 травня на блокпості (Берестейський проспект – вʼїзд у Київ з Житомирської траси). Суддя Олексій Тандир на Lexus ES350 за три хвилини до початку комендантської години збив 22-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка. Від удару Вадима відкинуло на 30 метрів. Він головою пробив лобове скло і миттєво помер.

27 травня Вища рада правосуддя дозволила взяти суддю Тандира під варту. Суд відправив Тандира в СІЗО до 21 липня. Згодом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено до 26 серпня 2023 року.

За даними слідства, під час ДТП суддя перебував у стані алкогольного сп’яніння. За цим фактом йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 286-1 КК України.

Суддя підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Останні новини