«Слугу народу» піймали на неправомірному фінансуванні: спонсорами займеться поліція

Автор: Любава Лисичкіна
18:39 23.05.2023

Три фізичні особи здійснили грошовий внесок на рахунок політичної партії «Слуга народу» на загальну суму 2 млн 896 тис. грн. Але НАЗК встановило, що ці громадяни не мали відповідних доходів для таких внесків.

Фото: ілюстративне

Про це ідеться у заяві НАЗК, яке виявило ознаки кримінального правопорушення у фінансуванні партії «Слуга народу» і надіслало обґрунтований висновок до Національної поліції України.

Це може свідчити про те, що особи, які здійснили внески, насправді тільки розпоряджалися коштами третіх осіб, котрі мали намір зберегти анонімність фінансування політичної партії, говорять в агентстві.

Зазначається, що відповідно до законодавства не допускається здійснення внесків на підтримку політичних партій анонімними особами чи особами під псевдонімом.

НАЗК надіслало обґрунтований висновок про вчинене кримінальне правопорушення до Національної поліції України для внесення відомостей до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального проступку та проведення досудового розслідування.

Відомо,  у Києві викрили схему продажу фальсифікованих ліків проти раку.

Останні новини