“Слуга” Безугла каже, що чоловіків прилаштовують на ТК “Суспільне” заради броні від мобілізації. Доказів не надала 

Автор: Ольга Даниленко
12:46 29.04

Народна депутатка від партії “Слуга народу” Марʼяна Безугла, обрана киянами в Оболонського району столиці, заявила, що телеканал “Суспільне” працевлаштовує військовозобов’язаних чоловіків на пів ставки, аби забезпечити їх бронюванням від мобілізації. Доказів не надала.

Звинувачення у бік телеканалу, який входить до складу Національної суспільної телерадіокомпанії України, нардепка написала на своїй сторінці у Facebook. 

“З кількох джерел мені стало відомо про існування схеми, за якою чоловіків прилаштовують на Суспільне заради броні на пів ставки. Однак за документами ці люди працюють на повну ставку. У зв’язку з цим виникає питання: чи діляться вони грошима за це прилаштування і з ким? Чому наглядова рада не помічає цієї схеми?’’ – написала вона.

Безугла, яка “славиться” своїми заявами, не навела жодних доказів чи підтверджень звинувачень на бік “Суспільного”.

Також за її даними у січні 2024 року голова правління АТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” Микола Чернотицький отримував після сплати податків 228 633,89 грн на місяць.

Микола Чернотицький, фото Суспільне

А п’ять членів правління отримали загалом 826 701,24 грн після сплати податків. До структури оплати праці голови та членів правління входять заробітна плата по окладу, основна відпустка, відрядження, робота у святкові та вихідні дні. Готую запит”, – додала Безугла.

У Суспільному заперечили звинувачення скандальної нардепки та повідомили, що вони відкрити до будь-яких звернень та запитів.

“Нам дуже прикро, що ми змушені реагувати на систематичні закиди, що з’являються протягом останніх кількох днів у соціальній мережі “Фейсбук” щодо діяльності медіакомпанії. Політика Суспільного – прозора, і ми відкриті до будь-яких звернень та запитів не лише народних депутатів”, – йдеться в офіційному зверненні телеканалу.

Також медійники наголосили, що Суспільне – єдине медіа, яке визначене Урядом об’єктом стратегічного значення для економіки та безпеки держави, а сама медіакомпанія виконує всі норми Закону України “Про  мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Вони також наголосили, що готові надати вичерпну інформацію та відстоювати свою репутацію й доброчесність.

Читайте також: Допис скандальної “слуги” Безуглої про Київ обурив українців

Нагадаємо, У травні 2022-го Безугла намагалася “протягнути” до Верховної Ради законопроєкт №7351, який дозволяв в умовах воєнного часу командирам застосовувати проти військовослужбовців-порушників зброю, навіть якщо це спричинить їхню смерть. Після суспільної критики, законопроєкт відкликали.

Крім того, у ГУ розвідки Міноборони України наголосили, що Безугла вводила в оману членів комітету з нацбезпеки, проштовхуючи закон № 4210 щодо посилання контролю над ЗСУ. Тоді “слуга” Веніславський наполягав на виключенні Безуглої з парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, однак Безуглу не виключили з Комітету ВР.

Мар’яна Безугла неодноразово їздила на лінію фронту та нібито роздавала певні розпорядження. Безугла стверджувала, на фронті вона займається комунікацією між військовим та вищим керівництвом ЗСУ. 

Також Безугла звинувачувала військового журналіста Юрія Бутусова у підіграванні РФ у соціальних мережах. Вона навіть звернулася до СБУ з вимогою “щось зробити”. Бутусов назвав звинувачення Безуглої відвертою брехнею та політичним тиском.

Читайте також: Не можу коментувати ідіотку! Голова Луганської ОВА відреагував на закиди “слуги” Безуглої

Останні новини